2013. szeptember 1., vasárnap

Sült paprika

 
Ehhez az ételhez nem tartozik történet. Nem is kell hozzá, mert ha megkóstoljuk, a paprika önmagáért beszél. Számomra ez a non plusz ultra sali, amit bármikor - bármihez megennék. Elkészítése kicsit macerás, de egyszerre nagyobb adagot kell készíteni, és úgy már igazán megéri foglalkozni vele.

Hozzávalók
  • 6 db húsos paprika (lehet kápia, kaliforniai, vagy egyszerű tv - a lényeg, hogy jó kemény, és húsos legyen)
  • 2 dl hideg víz
  • 1 ek cukor (bő evőkanál)
  • jó csipet só
  • 1-1,5 tk 20%-os ecet
  • 1 tk olaj

A paprikákat a padlizsánhoz hasonlóan megsütjük. A különbség csak annyi, hogy kevesebb idő alatt elkészülnek, lévén sokkal kisebbek a padlizsánnál.




A megsült paprikákat csapvíz alatt megpucoljuk, majd tálban hűlni hagyjuk.


 
Az öntet hozzávalóit jól összekeverjük, majd a paprikákra öntjük. A paprikákat néhány helyen késsel megszurkáljuk, így a salátalé az egészet jól át tudja járni. Nagyjából fél óra múlva megforgatjuk a paprikákat, hogy biztos mindenhol kerüljön rájuk öntet.
Hűtő hidegen a legfinomabb, de én már langyosan is neki szoktam esni.
Az öntet hozzávalóinál megadott mennyiség nem törvényszerű. Mi így szeretjük, de érdemes megkóstolni, és tetszés szerint alakítani.

Tipp: ahogy már az elején írtam, érdemes nagyobb mennyiségű paprikát lesütni, majd megpucolva - lehűtve bezacskózni, és lefagyasztani.
Amikor megkívánjuk a sült paprikát, csak kikapjuk a fagyasztóból, kiengedjük, ráöntjük az öntetet, és máris lehet fogyasztani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése